- All
- Alltid tilgjengelig.
- Sesong
Agdir
Agdir er vår første, mørke mjød, en Bochet av karamellisert honning. Denne mjød har kun honning som smaksingrediens, og er etter gjæring lagret på eikekuber fra skotske og portugisiske eikefat. Vi vet at våre forfedre, Vikingene, har vårt aktive i begge disse områdene og følte at eikesmak fra disse regionene ville gi en unik karakter på sluttresulatet.
Navnet agdir har mjøden fått fra vår egen region, Agder, en region av Norge som før Harald Håfagre samlet landet, var sitt eget kongedømme.
Smaksprofil: Søt. Karamell, honning, florale undertoner. medium lang smak på tungen.
Møy
Møy er selve grunnlaget for all mjød. En ren -uhildet mjød laget utelukkende på kaldrørt honning, vann, gjær og .. Tid.
Smaksprofil: Semi-Søt, noe syrlig, mye honningsmak, florale toner , noe tørkede frukter.
Nytes best kjølig i et vin eller portvin/Sherryglass.
Miklagard
Miklagard er vår dessertmjød.
Laget på dypt karamellisert honning, og modnet på rostede ( økologiske ) Fikener og Dadler, og så modnet i 12-18 måneder.
Lang lagringstid gir den et klart sherrypreg, med gode karakterer av tørkede frukter og en rosinaktig sødme med lang ettersmak.